Fredagseminar: Tobias Gustavson - Från valp till arbetande hund AVLYST !!

06.Oktober

Tidspunkt & varighet

Start: 06.Oktober - 18:00

Slutt: 06.Oktober - 21:00

Instruktører

Tobias Gustavson

Passer for

Alle

Relaterte kurs

Pris

Kr 250,- 
Gratis for gullmedlemmer
(kryss av for observatør i påmeldingen)

Dog-Points

20

Program

Fredag 6. oktober

18:00 – 21:00

Att träna valpar är kul! De har inga förutfattade meningar och det mesta går fort att lära in. Men inte sällan kommer bakslagen.

 
 
Andra saker i omgivningen är plötsligt mer intressanta och hundförarens ambitioner krockar med hundvalpens olika utvecklingsstadier. Att träna valpar handlar mycket om att hushålla med motivationen. Vi ser ofta hundar som tränats från 8 veckor och kan det mesta redan när de är 6 månader. Men när vi träffar samma hundar då de är 1,5 år så är resultatet inte längre lika imponerande. Inte sällan har de dåligt tryck och bristande motivation.
 
Att träna en valp mot blivande tjänstehund handlar om att få ut så mycket som möjligt av så få träningspass som möjligt.
Då är det väldigt viktigt att planera sin träning och att göra saker i rätt ordning för att de ska passa ihop med valpens naturliga utveckling.
 
Under det här föredraget delar vi med oss av tips kring hur en sådan träning kan läggas upp. Vi tittar närmare på bl a socialisering, miljöträning, spår, sök, lekutveckling och annat som är viktigt för den blivande tjänstehunden.


Tobias Gustavson:
Tobias Gustavsson er en hundetrener med biologi bakgrunn (fokus etologi) og arbeider på forskningsprosjektet - Arbeidshunder, SLU på Grimsø forskningsstasjon og SWDI - Scandinavian Working Dog Institute. Selv trener han hunder daglig hovedsaklig i spor og spesialsøk. Han har for tiden Schæfer og Malinois.

Tobias har også et stort antall foredrag og seminarer om hunder og hundeatferd av myndigheter, bedrifter, organisasjoner og universiteter rundt om i Europa hvert år.